Project: Virtual reality Ervaring Psoriasis

Op 29 oktober was het Wereld Psoriasis Dag. Psoriasis is een huidziekte, die er voor zorgt dat cellen te snel groeien, en dit levert plekken op de huid op.  Patiënten krijgen vaak negatieve reacties van de buitenwereld en voelen zich geïsoleerd.

Samen met een groep patiënten en doctoren maakten we een virtual reality film experience die je in de schoenen van een psoriasis patient zet. Door het opzetten van de bril ervaar je wat het is om negatieve attentie te krijgen, terwijl je eigenlijk niks verkeerd doet.

We hopen dat deze ervaring zorgt voor meer bewustzijn en begrip over de ziekte. Om de ervaring ook deelbaar te maken voor “gewone” media gingen we de straten van Amsterdam in en maakte een reactiefilmpje van mensen die de virtual reality ervaring beleefden.

De campagne werd goed ontvangen in de Nederlandse media en werd o.a gepubliceerd in Adformatie en LINDA magazine

 

Uit Linda magazine:

“Briljante video vraagt aandacht voor huidziekte psoriasis

Het is morgen Wereld Psoriasis Dag, en in het kader daarvan heeft het Amsterdamse productiebedrijf VR Gorilla een heel (héél!) cool virtual reality filmpje gemaakt. 

Woensdag, 28 oktober 2015, 14:12 uur

Zit je achter je laptop? Verruil die dan eerst even voor je smartphone, want daar is deze campagne speciaal voor gemaakt.

Zwembad
De video is zo gemonteerd dat je je letterlijk in een zwembad waant. Als je je telefoon beweegt, draait het beeld 360 graden met je mee. Je kunt naar links, naar rechts en zelfs naar boven kijken. Virtual reality, maar dan zonder speciale bril.

Jij als middelpunt
Jij speelt de hoofdrol in het filmpje, en maakt mee wat iemand met psoriasis zoal te horen krijgt als ze gaat zwemmen. Er komt een meisje op je afgelopen, dat vraagt of je besmettelijk bent. Een jongen zegt: Zo hé, wat zie jij eruit. Nasty.

Origineel
Groot applaus voor de videomakers. Het filmpje is gemaakt om aandacht te vragen voor de huidziekte psoriasis, en met deze campagne gebeurt dat op een bijzonder originele manier. Zit je nog steeds achter je laptop? Dan beweegt het beeld niet. Neem van ons aan: het is echt de moeite waard om je smartphone er bij te pakken. Dit wíl je zien”

Klaar om ons te ontmoeten?

Neem contact met ons op