Skip to main content

Hoe werken we?

 

Bij het Amsterdams Filmbedrijf beginnen we met klanten altijd bij de basis; wat is de doelgroep van de film en welke boodschap wil je overbrengen?

Doel

Wil je bijvoorbeeld je merk sterker neerzetten, interactie creëren met je klanten of beide? Wil je informeren over een nieuw product? Het bepalen van het doel zorgt voor de juiste focus bij het maken van de film.

Vorm

Als we dit duidelijk hebben kunnen we kijken welke vorm past bij het doel en de inhoud van het filmpje. Moet het een commercial worden, een promo of bijvoorbeeld een documentaire? Vraagt de boodschap om een sexy of juist een beschaafde benadering. Is het concept geschikt voor 360 graden of virtual reality of vraag het om een meer traditionele approach? Wanneer we alle inhoudelijke vragen hebben beantwoord, vormen we op basis van het beschikbare budget een definitief filmplan en gaan we de productiefase in.

Productiefase

In de productiefase stellen we de filmcrew samen, regelen we de benodigde locaties, vergunningen en set-items. We bespreken we de inhoud met de deelnemers of acteurs binnen de film en maken we een productieplanning voor de opnamedagen. We zorgen er altijd voor dat jij als klant volledig op de hoogte gehouden van alle relevante informatie.

Opnames

Op de dag van de opnames gaan we volgens het filmplan aan de slag, maar er blijft altijd ruimte voor spontane creativiteit. Bovenal houden we het doel goed in de gaten, zodat we thuis komen met het filmmateriaal wat we nodig hebben. Zo kom je nooit voor verassingen te staan.

Edit & oplevering

Na de opnames gaan de editor en de regisseur aan de slag met de verwerking van de beelden en wordt er een eerste versie van het materiaal gesneden. Na deze fase leveren we een eerste versie op en gaat het filmpje naar de klant voor feedback. In de correctierondes wordt de feedback op de eerste versie verwerkt en worden de puntjes op de ‘i’ gezet. Wanneer alle feedback is verwerkt worden de kleurcorrectie en een audio-nabewerking gedaan. Tot slot leveren we een finale versie op en zorgen we dat de filmbestanden in de benodigde formaten voor internet, mobiel en HD worden opgeleverd.

Lancering

Na deze oplevering kun je de film plaatsen op alle gewenste mediakanalen en het effect gaan analyseren.

Klaar om ons te ontmoeten?

We nemen graag de mogelijkheden door die bij jouw specifieke wensenpakket passen. Vul onderstaand contactformulier in en we nemen binnen een werkdag contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.