Skip to main content
Nieuws

Virtual Reality avontuur in Oeganda #day 2

By 23/05/2015maart 21st, 2019No Comments

Vandaag zijn we na een prachtige reis van een uur of 4 door Rwanda aangekomen bij Mutanda Lake Resort (www.mutandalakeresort.nl). Wat een adembenemend mooie plek is dit! Helaas lukt het nu niet om foto’s (laat staan filmpjes) te uploaden. Het internet is hier niet bepaald snel, maar we zitten dan ook midden in een gebergte, aan de rand van het Bwindi Impenetrable Forest, home of the mountain gorilla’s!

Vandaag hebben we onze eerste opnames gemaakt. Veel mooie beelden onderweg en vooral van dit resort en de omgeving. Als er toegang tot beter internet is voegen we alsnog foto’s toe, dan kun je met eigen ogen zien hoe bijzonder deze plek is.

Om heel eerlijk te zijn verliep het filmen in 360 (virtual reality) niet helemaal op rolletjes.. Het managen van 6 camera’s & geluid op een afgelegen plek, met wat weinig tijd & on the road brengt de nodige moeilijkheden met zich mee. Denk aan een batterij die uitvalt, een camera die zelfstandig een setting verandert, een geheugenkaart die vol raakt, vergeten de audiorecorder aan te zetten, en zo nog een stuk of wat vervelende maar leerzame momenten :). Uiteindelijk is het wel gelukt om precies de shots te maken die we wilde hebben vandaag.

Daarnaast nu al ontzettend veel bijzonder mooi ‘normaal’ beeldmateriaal.

Morgen om 05.30 op voor de eerste gorilla tracking. Super spannend en heel veel zin in!