Skip to main content

Vandaag was een zomerbriesje in vergelijking met de storm van de dagen die achter ons liggen. Met de Jeep op pad geweest in Queen Elizabeth National Park, de zon scheen en de bokjes sprongen in het rond. Een nijlpaard nam een bad en een baviaan krabde aan zijn kont. Het begin van een dag zonder zorgen.

De natuur blijft ons verbazen met zijn adembenemende schoonheid en we doen dan ook erg ons best om de vetste momenten vast te leggen in VR-film. Het gevoel hebben naast een troep olifanten te staan? Check.  Bij de buffels kijken naast de waterpoel? check. Af en toe waagt Daan zijn leven om de rig zo dicht mogelijk bij het onderwerp neer te zetten. Alles voor die ultimated safari experience. Inmiddels mogen we wel zeggen dat we op de goede weg zijn.

Na al het gerommel van de eerste dagen met falend geluid, uitvallende camera’s en menselijke foutjes zijn we inmiddels een geoliede machine, een swat-team in 360-film.  We verwisselen kaartjes en jongleren met accu’s, terwijl we in onze jeep voortdenderen over de savanne. We spelden micjes in de bomen of het gras en sissen tussen onze tanden om de dieren even op te laten kijken. Alles voor de wow-factor…

Onze gids Big Sam presenteert inmiddels de sterren van de hemel en werkt zich een slag in de ronde om de trip zo succesvol mogelijk te laten verlopen. Thnx Sam! Vanmiddag heeft hij even zijn rust gepakt, terwijl wij een boottochtje langs de rivier maakten.  Afgezien van de paar druppels regen een pleziertochtje vol met vogels, olifanten en nijlpaarden. Morgen gaan we met een kleiner bootje om wat dichter bij de dieren te kunnen komen, wie weet kunnen we dan wat mooie actieshots gaan vastleggen.

Daarna slapen we in Mweya Lodge, 1 van de top lodges van Oeganda en vanmiddag zijn we er al even langs geweest om de boel te verkennen. Het woordje WOW! is hier nog eens op zijn plaats. Wat een luxe en weelde, midden op de savanne, je ziet vanaf het terras de olifanten zwemmen in de rivier en wordt op de oprit verwelkomt door de huis-mangoesten, bij de bar hangt een levensgroot buffelhoofd. Aangezien we hier ook wat footage gaan schieten kunnen we rekenen op de dikste kamer van het resort, innovatief zijn heeft zo zijn voordelen 🙂

Onze volgende safari activiteit is een leeuwentracking. Morgenochtend gaan we op pad met een groep onderzoekers en zullen we als het goed is de koning van de dieren gaan vastleggen op onze 6 camera’s. Roar!